Exerciții demonstrative în premieră ale pompierilor sătmăreni

Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă “Someş” al județului Satu Mare a marcat Ziua Pompierilor din România prin organizarea, în municipiul Carei, a unui ceremonial militar.

Au participat oficialități ale județului Satu Mare, primari ai unităților administrativ teritoriale unde inspectoratul are efective, comandanţi și șefi ai unităţilor militare aparţinând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul Satu Mare, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă și retragere aparținând Inspectoratului General pentru Situaţii de Ugenţă.
În cadrul festivității a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar a trei cadre, ceremonia de înaintare în grad înaintea expirării stagiului minim a 6 cadre militare, au fost acordate premii și plachete aniversare, au fost citite mesaje de felicitare și au fost rostite alocuțiuni ale oficialităților, după care, pe acordurile fanfarei Municipale Baia Mare, toți cei prezenți au urmărit o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea inspectoratului.

Exerciții în premieră
După încheierea ceremonialului militar, întreaga audiență a asistat la patru exerciții demonstrative, respectiv stingerea unui incendiu prin folosirea comparativă a două tehnici de stingere (hipopompă vs autospecială de stingere); coborârea de la înălțime (de pe un bloc cu 10 etaje) cu drapelul României; realizarea unei perdele tricolore de apă cu ajutorul a trei autospeciale și descarcerarea și extragerea unei victime dintr-un autoturism.
Primele trei exerciții au fost executate în premieră de către Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”SOMEȘ” al județului Satu Mare, iar pentru public au constituit o reală surpriză.
A fost prezent Preasfinția Sa Timotei Sătmăreanul – Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care s-a rugat pentru toți eroii pompieri căzuți la datorie pentru țară și pentru izbăvirea semenilor, iar la momentul potrivit a consfințit jurământul prin care pompierii cpt. Crăciun Grigore, sg.maj. Pașca Daniel-Ștefan și sg.maj. Dima Nicolae Vlad s-au legat față de țară.
Marcarea Zilei Pompierilor, în acest an, în municipiul Carei vine din dorința de a arăta și comunităților din această zonă faptul că inspectoratul acordă același interes tuturor administrațiilor locale și că sunt prezenți în egală măsură peste tot unde este nevoie.

Articolul precedentŞoferi cu dreptul de a conduce suspendat, prinși în trafic
Articolul următorFestivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT: Peste 30 de spectacole și evenimente timp de 10 zile