Echipamente moderne de învăţare pentru elevii din Medieșu Aurit

Școala Profesională „George Coșbuc” din Medieșu Aurit este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada și prima școala din județul Satu Mare.
Astfel, noul an școlar a început cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.
Școala Profesională „George Coșbuc” face parte din cele 10 școli selectate, dintr-un total de 139 de școli înscrise în concursul de anul acesta. Laboratorul digital al Școlii Profesionale „George Coșbuc” a fost dotat cu 33 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
”Îmbinarea sinergetică dintre învățarea tradițională și învățarea folosind instrumentele digitale și noile tehnologii TIC reprezintă argumentul și scopul pentru care am dorit includerea școlii noastre în marea familie Digitaliada. Sunt convins de creșterea dorinței elevilor de a studia, de reducerea procentului de absenteism și de plusul de valoare ce se va adăuga orelor de matematică, TIC și nu numai, prin implementarea minunatului proiect Digitaliada”, a declarat directorul școlii, Ion Știrbu.
Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII.
La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.
Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.

Articolul precedentUn tânăr din Satu Mare, prins de polițiști în timp ce se droga în parc
Articolul următorA fost semnat acordul de parteneriat pentru extinderea clădirii Spitalului Județean de Urgență Satu Mare