Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat  într-un autoturism oprit în trafic, doi cetățeni, soț și soție, din Palestina, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

 

În data de 21 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, poli’i;tii de frontieră sătmăreni au oprit în trafic pentru control în localitatea Oar, la aproximativ 150 de metri fața de linia de frontieră cu Ungaria, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, care se îndrepta spre graniţa cu statul vecin.

La volanul mașinii a fost identificat un cetățean olandez în vârstă de 35 de ani, iar în calitate de pasageri, două persoane din Palestina, soț și soție, de 29, respectiv 19 ani.

Din primele cercetări s-a constatat că cei doi palestinieni intenționau să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând la ca final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Satu Mare