Doi sătmăreni, tată și fiu, într-o expediție de 30.000 de km până în Siberia

Bertici Attila și fiul său, Norbert, vor porni mâine dimineață, în aventura vieții lor. Startul se va da la ora 10,00, din Piața Libertății din centrul municipiului Satu Mare.
Cei doi și-au propus să parcurgă cu mașina 30.000 de kilometri traversând 17 țări, ținta fiind să ajungă pe tărâmul înghețat al Siberiei, la Vladivostok.
Siberia nu a fost aleasă la întâmplare, fiind considerată cea mai sălbatică și grea rută, iar pe lângă acest lucru, nici un sătmărean nu a ajuns în cel mai estic punct al Asiei, la Vladivostok, Attila dorindu-și ca el și fiul său să fie primii. Și mai are o semnificație. Bunicul sătmăreanului Bertici Attila a fost deportat în Siberia de unde a ajuns acasă pe jos, iar acum, în 2018, familia dorește să îi aducă un omagiu.
Drumul este calculat să dureze aproximativ 45 de zile, dar cei doi nu scot din calcul că vor avea nevoie și de mai mult timp să ajungă acasă. Întoarcerea în 45 de zile ar însemna să ajungă acasă la începutul lui decembrie dar, în cazul în care vor fi nevoiți să își prelungească aventura, speră să ajungă acasă de Crăciun.

Articolul precedentCoborâtu’ oilor de la munte. Osâmbritu’ în Țara Oașului – expoziţie de ovine
Articolul următorRețea de trafic de droguri, destructurată la Satu Mare