Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni din Nigeria, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Vineri, 7 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localității Foieni, județul Satu Mare, doi cetățeni străini care se deplasau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Deoarece cele două persoane nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei doi bărbați sunt cetățeni nigerieni, în vârstă de 22, respectiv 24 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare cei doi cetățeni străini au fost predați lucrătorilor Biroului pentru Imigrări Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentReguli stricte la pelerinajul de la Nicula: pupatul icoanelor va fi interzis, iar masca de protecţie obligatorie
Articolul următorNoile cifre anunțate OFICIAL de autorități – 1.145 de cazuri noi și 41 de decese în ultimele 24 de ore în România