Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, în perioada 13 – 14 aprilie, o acțiune care a vizat verificarea respectării de către autovehiculele de transport persoane a măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.   

Au fost angrenați în acțiune 26 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, care au controlat peste 110 autovehicule, pe raza județului Satu Mare. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Astfel, polițiștii au depistat la data de 13 aprilie, pe b-dul Transilvania, din municipiul Satu Mare, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Batarci, care se afla în calitate de pasager într-un autovehicul de transport persoane, fără a deține documentația necesară cu privire la scopul deplasării pe durata stării de urgență, fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei conform prevederilor ordonanțelor militare.

Tot luni, 13 aprilie, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autobuz care efectua transport public persoane în cursă regulată pe raza județului Satu Mare, iar cu ocazia controlului efectuat privind respectarea prevederilor ordonanțelor militare, s-a constatat faptul că dintre cei 10 călători, două persoane, din județul Satu Mare nu dețineau documentația necesară cu privire la scopul deplasării pe durata stării de urgență. Ambii au fost sancționați contravențional conform prevederilor ordonanțelor militare.

Articolul precedentDosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după o petrecere în Acâș
Articolul următorLa Satu Mare se va trece la testarea comunitară pentru coronavirus