Copiii care au înscris Sătmarul în Cartea recordurilor, răsplătiți cu o zi de tabără gratuită

bty

Un grup de 20 de preşcolari şi şcolari de la primele 10 grădinițe şi şcoli care au colectat cele mai multe capace de PET au participat, în perioada 26-30 septembrie 2018, la o zi de tabără gratuită la Centrul de recreere ”Kentaur” din Atea.
Copiii care au beneficiat de această tabără au fost de la unităţele preşcolare de la Săuca, Mădăras, Socond, respectiv din municipiul Satu Mare: nr. 6, nr. 11, nr. 13 nr.33, “Dumbrava minunată”, “Guliver”, precum şi partenerii lor din program de la unităţile şcolare din Săuca, Mădăras, Socond, Vetiş, Botiz şi din Satu Mare: “Octavian Goga”, “Ion Creangă”, “Bălcescu Petofi”, “Ham Janos”, “Lucian Blaga” şi nr. 10.
Cei 400 de copii însoţiţi de cadre didactice s-au bucurat de activitățile în aer liber, activități interactive în spirit ecologic, au vizitat mica grădină zoologică şi botanică din dotarea centrului sub îndrumarea specialiştilor din cadrul APM Satu Mare care, împreună cu cadrele didactice, au întreținut atmosfera de voioşie şi buna dispoziție prin antrenarea tinerilor în jocuri şi activități cât mai diversificate.
”Zilele petrecute la Atea au format o familie a ecologiştilor compusă din preşcolari, şcolari, cadre didactice, specialişti APMSM şi voluntari, care şi-au umplut sufletele de bucurie iar cu chipuri zâmbitoare şi în acelaşi timp obosite în mod plăcut după o intensă activitate desfăşurată în mijlocul naturii au savurat de fiecare dată la ora prânzului, ”bunătățurile” preparate în mod traditional de specialişti bucătari voluntari. Printre aceştia s-au numărat Dalos Károly cu echipa de experți în gastronomie şi bucătarul Botiş Gheorghe care, în calitate de voluntari, au dezvăluit secretele tocăniței de porc în timpul preparării acesteia, astfel savurând cu toţi participanţii produsele tradiționale preparate cu gust şi mult profesionalism”, a spus directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy.

Articolul precedentCaritas Satu Mare organizează acțiunea de solidaritate “Un milion de stele”
Articolul următorAvarie la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român