Copii răniți grav la degete, după explozia unor petarde. A fost necesară amputarea parțială a degetelor

În primele zile ale noului an, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare s-au prezentat 232 de pacienți.
Majoritatea pacienților s-au prezentat la UPU pentru probleme digestive, respiratorii și cardiovasculare.
Trei pacienți, doi copii și un adult, s-au prezentat la UPU, în noapte de 31 decembrie, după ce au suferit diverse plăgi, în urma manipulării unor substanțe explozive (petarde).
Adultul, o femeie în vârstă de 26 de ani, a suferit o arsură superficială la nivelul pleoapei stângi. S-a solicitat în acest caz un consult oftalmologic. Nu a fost necesara internarea în spital.
Cei doi copii, în vârstă de 15, respectiv 11 ani, au suferit plăgi și arsuri la nivelul mâinilor, după explozia unor petarde.
”Adolescentul în vârstă de 15 ani a suferit arsuri și o fractură deschisă la nivelul unui deget, în timp ce copilul în vârstă de 11 ani a suferit o fractură la nivelul falangei 3, deget 1 (police) cu amputație de parți moi”, potrivit celor declarate de purtătorulde cuvânt al Spitalului, Constantin Demian.
În ambele cazuri a fost necesară internarea copiilor în spital, secția Chirurgie plastică, pentru efectuarea toaletelor și sutura plăgilor. Cei doi copii au fost externați în cursul zilei de azi, 2 ianuarie.

Articolul precedentLa Vama Petea au fost descoperite cele mai multe autovehicule furate
Articolul următorPrimul copil născut în 2019 la Satu Mare este un băiat de nota 10