Cea mai îndrăgită comedie a Trupei ”Mihai Raicu” din ultimii ani, o comedie delicioasă, bine condimentată cu umor sănătos, servită cu mult talent se reia la Teatrul de Nord.

”Cină cu proşti” nu ne prezintă o lume fantastică ci una cât se poate de palpabilă, cu personaje cât se poate de plauzibile. Cascada de răsturnări de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore. Ce nu vom găsi în relația dintre personajele din această poveste este agresiunea. Găsim minciună, meschinărie, vanitate. Dar sunt atât de cotidiene încât aproape ar putea trece cu vederea dacă nu ar fi contrapunctate de candoarea, naivitatea, generozitatea unui aparent neadaptat ale cărui atribute sunt confundate cu prostia. Evenimentele care se succed în avalanşă au efecte revelatoare asupra personajelor iar publicul asistă la o comedie cinstită unde buna dispoziție e molipsitoare iar râsul plin şi sănătos e greu de stăpânit.

CINĂ CU PROŞTI de Francis Veber
Traducerea: Nicolae Weiss
Regia artistică: Daniel Vulcu
Scenografia: Cristian Gătina

Distribuția:
Pierre – Ciprian Vultur
Christine – Raluca Mara
Archambaud, Meneaux – Sergiu Tăbăcaru
François – Romul Moruțan
Leblanc – Vlad Mureșan
Marlène – Alina Negrău
Cheval – Stelian Roșian

Spectacol ales în abonamente.
Durata: 2 h, 10 min. (cu pauză)
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106.
Bilete online: AICI 

Articolul precedentMuzeul Judeţean Satu Mare organizează expoziţia „Reabilitarea Monumentelor Sătmărene. Grija pentru Patrimoniul Cultural”
Articolul următorMașină căutată de autoritățile din Germania, oprită la PTF Petea