Cod galben de inundații în județul Satu Mare

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de tip Cod portocaliu de inundații pentru mai multe cursuri de apă din județele din nord-vestul țării. Este vizat și județul Satu Mare.
Hidrologii se așteaptă la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.
“Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează: În intervalul 22.06.2018 ora 06:00 – 23.06.2018 ora 10:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare,” avertizează hidrologii.

Articolul precedentCadar Maria din Ghilești, felicitată de structurile M.A.I. la aniversarea vârstei de 100 de ani
Articolul următorSorin Stan, noul inspector şef al IPJ Satu Mare