Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN de instabililtate atmosferică accentuată, valabilă pentru 29 de județe din țară, în intervalul 02 iunie, ora 12, 02 iunie, ora 23.

 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor, mai notează ANM.

Articolul precedentAceastă grupă de sânge este un adevărat magnet pentru țânțari. Specialiștii au deslușit preferințele supărătoarelor insecte
Articolul următorCum va fi vremea după Rusalii – Unde predomină fenomenele extreme în iunie: Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni