Concursul Județean de Vinuri organizat azi de Consiliul Județean Satu Mare și Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene, și-a anunțat câștigătorii.

După analiza atentă a specialiștilor, în urma degustării celor 140 probe dintre cele mai bune vinuri nobile ale producătorilor sătmăreni, juriul a decis: Marele Aur la vinuri albe îi revine Cramei NACHBIL SRL din Beltiug, cu un Riesling de Rhin, din anul 2017.

Marele Aur la vinuri rosé a fost adjudecat de Crama ARDUD din localitatea Ardud cu un Cabernet Sauvignon din anul 2018, iar Marele Aur la vinuri roșii a fost obținut de OLAH JOHANNES din Turulung cu soiul Dornfelder din anul 2018.

Dintre cele 68 de probe de vinuri albe jurizate, 14 au obținut medalii de aur, 24 de argint și 22 de bronz. Au fost jurizate 11 vinuri rosé – 3 au obținut medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz. Cele mai multe medalii au fost acordate pentru vinurile roșii.

Au fost jurizate 61 de probe, iar 7 dintre acestea au obținut medalii de aur, 44 de argint și 6 de bronz.

Președintele juriului, prof. dr. Aurel Popa, s-a arătat și la ediția din acest an impresionat de calitatea vinurilor produse în județul Satu Mare: “Vreau să vă mărturisesc că de la o ediție la alta, probele de vin sunt tot mai multe ca număr. Asta dovedește că viticultorii sunt interesați să-și testeze nivelul la care se găsesc din punct de vedere calitativ. Juriul a căutat ca și la această ediție să fie cât mai exigent, să nu mai admită defecte de niciun fel la vinurile care se aduc la concurs, și sperăm ca aceste defecte să nu se mai regăsească nici la vinurile care se dau în consum”.

La concurs au participat 29 de producători din 9 localități ale județului Satu Mare: Ardud, Beltiug, Carei, Dobra, Halmeu, Orașu Nou, Turulung, Viile Satu Mare și Homoroade.

Articolul precedentUn val de grindină a lovit azi județul Satu Mare
Articolul următorLiga 3 | Unirea Tășnad a suferit cea mai usturătoare înfrângere din acest sezon