Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Satu Mare și Carei

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 8 septembrie, în orașul Satu Mare și va fi amplasată în parcarea Auchan, iar duminică, 9 septembrie, în orașul Carei, fiind amplasată pe Bld. 25 Octombrie, vizavi de Monumentul Ostașului Român.
În ambele zile, în intervalul orar 10:00 -18:00, personalul ISU Satu Mare va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cetățenii, copii și adulți, vor afla direct de la paramedici care sunt principalele manevre care trebuie aplicate în vederea acordării primului ajutor medical, ce pot face în diferite situații pentru ajutorarea semenilor până la sosirea forțelor profesioniste. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarea lună, Caravana va ajunge în7 localități.
După opririle din Satu Mare şi din Carei, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna Septembrie la Resiţa (15 septembrie), Oraviţa (16 septembrie), Sinaia (22 septembrie), Ploieşti (23 septembrie), Slobozia (29septembrie), Urziceni (30 septembrie).
În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.
Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Articolul precedentPrins de polițiști în timp ce descărca un camion plin cu gunoaie sub stadionul Unio
Articolul următorAPIA Satu Mare începe efectuarea plății ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor