Cântăreaţa de jazz Sanda Weigl îşi începe turneul românesc la Satu Mare

Primul spectacol din turneul Sandei Weigl cu Lost in the stars în România are loc la Satu Mare, miercuri, 21 noiembrie 2018, la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord.
Lost in the stars prezintă muzica celebrului compozitor Kurt Weill și cântece aparținând expresionismului german, într-o interpretare excepțională a senzaționalei cântărețe SANDA WEIGL, acompaniată de Mat Maneri, figură reprezentativă a jazz-ului newyorkez, la violă și Lucian Ban la pian. Cântece din ”Opera de trei parale”, ”Înălțarea și căderea orașului Mahagonny” și alte bijuterii semnate de Weill sunt original reinterpretate într-un spectacol care îmbină cabaretul, muzica clasică avangardistă din secolul al XX-lea și jazzul experimental din New York.
Născută la București, Sanda Weigl a reușit să scape de persecuția politică a regimului comunist din România fugind, împreună cu familia ei, la Berlin, unde s-a întâlnit cu singura rudă supraviețuitoare, Helene Weigl, văduva lui Bertolt Brecht și director al ansamblului Berliner. Sanda a fost interesată de tradiția Brecht/Weill, întâlnindu-se cu Lotte Lenya și studiind cu Helene.
Sinceră cu privire la opțiunile sale politice și intransigentă cu privire la compromisurile legate de muzică, Sanda a obținut mai întâi faima în adolescență, ca membru a uneia dintre cele mai populare trupe rock din Germania de Est. După denunțarea publică a comunismului, a fost interzisă și, mai târziu, expulzată în Occident, unde a fost liberă să continue să-și croiască drumul. Odată cu mutarea la New York, la începutul anilor nouăzeci, Sanda a cântat interpretări ale muzicii țiganilor români, muzica lui Edith Piaf și Marlene Dietrich, precum și cântecele lui Brecht/Weill și ale erei Weimar, primind recunoașterea criticii în Statele Unite, Mexic, Polonia, Germania, Austria, Israel și în România.
Informații, rezervări, bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6 | 0261712106 | [email protected]; bilete online: www.biletmaster.ro | www.teatruldenord.ro

Articolul precedentCentenarul Marii Uniri. Programul evenimentelor organizate în Satu Mare
Articolul următorBărbat condamnat pentru lovire, prins de polițiști