Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIA.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlu generic ”28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

Mesajul APM cu ocazia acestei campanii este: ”ÎMPREUNĂ împotriva ambroziei, ÎMPREUNĂ pentru protejarea mediului și a sănătății populației”.

Articolul precedentSpectacolul „Prințesa de cartier” participă la Festivalul Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard din București
Articolul următorLidl și Poliția Română dau ”Verde la educație pentru circulație”