Un nou val de scumpiri pentru români! Prețurile la pompă au explodat, iar litrul de benzină se apropie iar de șapte lei pe litru. Iar veștile proaste nu se opresc aici, pentru că în luna iulie Guvernul majorează iar acciza, la fel cum a făcut și la începutul anului. 

Este cea de-a doua scumpire consecutivă la carburanți. În doar două zile, prețul benzinei și al motorinei a crescut cu 10 bani pe litru, practic cea mai mare creștere din acest an.

„Foarte scump, foarte scump, a crescut cu zece bani în două zile, o bătaie de joc, o bătaie de joc”, a spus un șofer.

De la începutul anului, prețurile au depășit 11 bani per litru, în cazul benzinei, și 13 bani pentru un litru de motorină. Iar asta, în contextul în care, pe 1 ianuarie a avut loc o scumpire semnificativă cauzată de decizia Guvernului de a majora accizele. Atunci când, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

„Destul de mari, s-au mai scumpit acum încă o dată. E din ce în ce mai greu. Sunt foarte scumpe, deci mai ales că trebuie să circuli în București, să faci plinul zilnic, este enorm, salariile sunt foarte mici”, a spus alt șofer.

Cu excepția unei ieftiniri nesemnificative, de un ban pe litru, aceasta este a șaptea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme.

„Raportat la salariile din România, e bătaie de joc. Nu e bine, e clar că nu e bine. Ce să facem, muncim mai mult, pentru taxe, pentru toate ăstea, cu cât cresc taxele, cu atât muncim mai mult, pe aceiași bani”, a transmis altcineva.

În plus, scumpirea de la 1 ianuarie nu este singura majorare fiscală a prețului carburanților. De la 1 iulie 2024 urmează o majorare și mai importantă, cu alți 43 bani pentru un litru de benzină și 40 bani pentru un litru de motorină. Cu alte cuvinte, în mai puțin de șase luni, pentru un singur plin de rezervor, vom fi nevoiți să plătim chiar și cu 20 de lei mai mult. 

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCând încep înscrierile pentru clasa pregătitoare 2024
Articolul următorRomânia așteaptă verdictul în procesul Roșia Montană. Despăgubiri URIAȘE în cazul în care procesul va fi pierdut