Tribunalul Satu Mare a fost dotat cu două autoturisme, de către Ministerul Justiției.

Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a activității administrative a sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției a dotat parcul auto al tuturor instanțelor de judecată din țară, precum și pe cel propriu, cu 241 de autoturisme.

Acțiunea face parte dintr-un program de reînnoire a parcului auto, deja învechit, care genera costuri prea mari de întreținere, asigurând astfel buna funcționare a activității administrative a instanțelor. Totodată, ministerul a înțeles nevoia acestora de a efectua în condiții de siguranță deplasările personalului în interes de serviciu.

Achiziția celor 241 de autoturisme, marca Dacia Logan, în valoare totală de 12.355.491 lei, cu TVA, a fost făcută în baza OUG 88/2018 care permite achiziția anumitor categorii de bunuri din fonduri proprii, precum și a HG 1079/2007 privind reglementarea parcului auto al Ministerului Justiției și al instanțelor judecătorești.

Trebuie precizat că aproape trei sferturi din parcul auto al ministerului și instanțelor, respectiv 269 din 373, au o vechime de cel puțin 10 ani și un grad de uzură ridicat.

Articolul precedentMeteorologii avertizează: Urmează furtuni și vijelii în județul Satu Mare
Articolul următorEuroparlamentare 2019 Satu Mare. Peste 314.000 de sătmăreni sunt așteptați la vot