Aproape 3 milioane de călători au tranzitat vămile din Satu Mare

La Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc azi evaluarea activităţilor desfăşurate de către polițiștii de frontieră de pe raza județului Satu Mare în anul 2018.
Au participat împuternicit inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – comisar șef de poliție Florin Coman, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, precum şi reprezentanți ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.
În anul 2018, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, s-a înregistrat un trafic de peste 2.849.000 de persoane care au tranzitat frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din ţară. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 1.075.000 mijloace de transport.
În anul 2018, polițiștii de frontieră au întocmit 290 dosare penale sub aspectul săvârșirii a 436 infracțiuni de către 353 persoane.
Au fost aplicate 268 sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei.
Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2018 a fost de peste 5.435.000 lei.
Pe linia migraţiei ilegale au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat, care au dus la descurajarea eventualelor grupuri de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera.
Pe această linie de muncă au fost desfășurate 84 acţiuni cadru proprii şi în comun cu structurile teritoriale ale Inspectoratului pentru Imigrări de pe raza județului Satu Mare.
În urma acestor acțiuni s-au înregistrat 30 dosare penale în care au fost implicaţi 52 de cetăţeni străini cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, a fost reţinuţi şi cercetaţi 8 traficanți de migranţi.

Articolul precedent13 cazuri de gripă confirmate la pacienți din județul Satu Mare
Articolul următorAproape 60 de mașini furate din străinătate, descoperite de polițiștii de frontieră în 2018