Angajații Electrolux ar putea intra în grevă generală începând de luni, este anunțul liderului sindicatului Samus, Sorin Faur. Muncitorii afiliați Sindicatului Liber ”Samus” din Electrolux au decis astăzi să intre în grevă generală pe termen nelimitat. Mai bine de jumătate dintre sindicaliști au decis să recurgă al această formă extremă de protest.

Astfel, începând de luni, 4 martie, muncitorii, deși se vor duce la muncă, nu vor începe lucrul, fiind în grevă generală pe termen nelimitat.
Muncitorii au fost în grevă generală şi luni, 25 martie, după ce conducerea a pus presiuni uriaşe pe sindicalişti. Conducerea companiei nici nu vrea să audă de negocieri, iar acţiunile sindicaliștilor sunt atacate sistematic în instanţă.
Potrivit liderului de sindicat, Sorin Faur, conducerea fabricii Electrolux a fost notificată, conform procedurilor în vigoare, cu cel puțin 48 de ore lucrătoare înainte de declanșarea grevei. Numărul angajaților fabricii este de 930.
Există două moduri în care greva se poate încheia: în momentul în care jumătate plus unu dintre sindicaliști ies din grevă sau în cazul în care se ajunge la un acord între conducerea fabricii și sindicat.

Articolul precedentUn sătmărean a ajuns după gratii pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației
Articolul următorBaschet | CSM Târgoviște 36 – 82 CSM Satu Mare, în Cupa României