Pe parcursul zilei de ieri, 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și inspectori din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare au desfășurat o acțiune comună pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale și în vederea eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fraudelor în domeniul comerțului online cu piese auto noi și second-hand.

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 6 operatori economici, cu privire la modul de respectare a obligațiile impuse de actele normative în materie, precum și a obligației legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri comercializate. 

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.000 de lei, din care o sancțiune contravențională la Legea nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz și o sancțiune contravențională la OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.