Excelența Sa Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a avut în această dimineață o întâlnire cu reprezentanți ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Satu Mare (PIMM), filiala locală a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).
Întâlnirea a avut loc la un restaurant din municipiu și a fost singura din cadrul scurtei vizite pe care ambasadorul a făcut-o în Satu Mare.
Excelența Sa Hans G. Klemm a dorit să ia pulsul mediului de afaceri sătmărean într-un cadru restrâns pentru afla dificultățile cu care se confruntă, dar și oportunitățile de investiții din zonă.
Reprezentanții mediului privat și-au prezentat afacerile și au expus problemele pe care le întâmpină, temele comune atinse fiind instabilitatea legislativă, lipsa de predictibilitate, birocrația și criza de pe piața forței de muncă.
În finalul întrevederii, ambasadorul Hans Klemm și-a exprimat intenția de a reveni în Satu Mare la întâlniri mai extinse cu mediul de afaceri, la care să participe inclusiv potențiali investitori americani. În acest sens, președintele PIMM Satu Mare, Crina Dunca, i-a adresat invitația de a participa la Forumul INVEST în Satu Mare, la o dată care ar urma să fie stabilită de comun acord.
Ambasada SUA este unul dintre partenerii tradiționali ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), fiind prezentă constant la evenimentele organizate de Consiliul condus de Florin Jianu.

Articolul precedentAproape 3.000 de copii din județul Satu Mare au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate
Articolul următorDosar penal pentru un tânăr, de 19 ani