Alu Menziken a plantat 100 de cireși alături de copiii din Medieșu Aurit

Conducerea fabricii Alu Menziken a organizat azi un nou eveniment în satul Potău, comuna Medieşu Aurit. Alături de copiii școlii din comună, conducerea Alu Mneziken a plantat 100 de cireși.
Alexandru Diboș, reprezentantul Alu Menziken, primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, preotul satului Potău, cadre didactice și elevi au participat azi, 10 decembrie, la acțiunea de plantare de cireși organizată de compania Alu Menziken.
La plantarea celor 100 de cireși au participat tot atâția copii, fiecare dintre aceștia a plantat câte un pom pe care a fost prins un ecuson cu numele copilului care l-a ”adoptat”.
„Proiectul are ca scop aducerea împreună a comunității. Începem cu copiii din clasele pregătitoare și întâi care plantează câte un cireș de care o să aibă grijă până la sfârșitul clasei a opta, apoi să-l predea următoarei generații. Proiectul e menit să-i responsabilizeze, tot ce se va produce vom converti în dulceață, compot. Ne gândim chiar să facem un festival al cireșelor. Produsul final va fi vândut, banii încasați se vor întoarce în școală sau comunitate, în funcție de nevoie. E important acest proiect deoarece am reușit să strângem primăria și biserica la un loc, terenul e pus la dispoziție de biserica din Potău și nu ne puteam descurca fără sprijinul primăriei care a curățat terenul și a pregătit gropile și adus oameni care să ajute cu plantarea”, a declarat reprezentantul fabricii Alu Menziken, Alexandru Diboş.
”E un lucru foarte frumos deoarece încercăm să îi responsabilizăm pe copii să le dăm să aibă în grijă ceva, așa cum este și proverbul „Nu ești om, dacă nu plantezi un pom”. Iată că împreună cu cei de la Alu Menziken și Școala „George Coșbuc” din comună am reușit să inițiem acest proiect în care am angrenat copiii din clasele pregătitoare și întâi. Am ales cireși deoarece în 2-3 ani putem să culegem roadele din care, împreună cu părinții și bunicii acestor copii vom face gem pe care îl vom vinde la cei de la fabrică sau în comună, iar banii îi vom investi în şcoală”, a spus primarul Marian Torok.
Compania Alu Menziken se implică activ în comunitatea sătmăreană. Încă înainte de inaugurarea fabricii, dar și ulterior, conducerea Alu Menziken s-a implicat activ în campanii alături de Primăria Medieșu Aurit și Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare.
Reamintim că în urmă cu aproape o lună, în 13 noiembrie 2018, la Medieșu Aurit a fost inaugurată cea mai modernă fabrică de extrudare de aluminiu și topitorie din județul Satu Mare. Audi, BMW, Bentley, Daimler sunt o parte dintre clienţii companiei de la Medieșu Aurit. Investiția totală a companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, este de peste 50 milioane de euro. La noua fabrică de la Medieșu Aurit, compania va produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

Articolul precedentShow de artificii în noaptea de Revelion
Articolul următorSistemul de supraveghere video a fost extins în municipiul Satu Mare