Mai mulți locatari din blocul afectat de explozie au început să își reabiliteze apartamentele. Locatarii și-au comandat deja ușile de acces în apartamente și geamurile afectate de suflul exploziei. 

O parte din cheltuielile cu verificările instalațiilor de gaz și curent din incinta blocului vor fi suportate din fondul de urgență al Primăriei Satu Mare, potrivit celor declarate de city-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba.

De asemenea, potrivit celor declarate de prefectul Darius Filip, în aceste zile se va finaliza și evaluarea pagubelor produse de explozie, urmând ca documentele să fie trimise Guvernului României la începutul săptămânii pentru acordarea de despăgubiri.

Reamintim că o deflagrație puternică a avut loc miercuri după-masa într-un bloc de garsoniere din Satu Mare.
19 locuințe situate la etajul al treilea au fost afectate de explozia cauzată de o acumulare de gaze, explozie care nu a fost urmată de un incendiu.

Toate cele 19 garsoniere situate la etajul trei au fost afectate de explozie. Ușile, geamurile, chiuvetele, mobila din locuințe s-au crăpat sau pur și simplu au zburat pe holul blocului.

Oamenii au fost îngroziți.

Două persoane s-au ales cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, respectiv pe față, pe gât și membrele superioare. Astfel, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Timișoara, în timp ce pentru tânăra de 29 de ani a fost solicitată, inițial, o aeronavă pentru transportarea ei la spitalul de arși din București, însă, în cele dn urmă, s-a decis ca tânăra să fie transportată cu ambulanța până la București.

Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a deflagrației a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinței, iar sursa de aprindere: flacără deschisă.