Aglomerație în vămile Halmeu și Petea

Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România, sens în care, în perioada următoare se prefigurează o creştere a traficului prin punctele de trecere a frontierei.
În aceste momente, traficul la punctele de trecere a frontierei Halmeu și Petea este aglomerat, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.
În țară au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară în această perioadă activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, Politia de Frontiera recomanda tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.
La frontiera româno-ungara, pe raza județului Satu Mare sunt P.T.F. Urziceni – Vallaj si P.T.F. Petea – Csengersima.

Articolul precedentSalvatorii donează sânge pentru viață
Articolul următorBărbat arestat în Vama Petea