Ofițerii de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Satu Mare, împreună cu conducerea Penitenciarului Satu Mare au organizat și desfășurat, în perioada 22 septembrie – 25 septembrie 2020, 5 activități de informare anticorupție cu personalul penitenciarului.

La activități a participat conducerea acestei instituții, precum și un număr de 84 de lucrători, cărora le-au fost prezentate aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A. și responsabilitățile ce revin acesteia în cadrul realizării obiectivelor specifice ale S.N.A. 2016-2020.

De asemenea, în scopul creșterii gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice locale, s-au prezentat competențele D.G.A., noțiuni elementare de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, consecinţele şi costurile corupţiei, precum și cazuri de corupţie instrumentate cu participarea Direcției Generale Anticorupție în care au fost implicați funcționari publici din sistemul penitenciar.

Aceste inițiative fac parte dintr-o serie de activități de informare și conștientizare cu privire la fenomenul corupției, înţelegerea standardelor de integritate de către funcţionarii publici şi adoptarea unui comportament integru atât în calitate de funcţionari, cât şi de cetăţeni.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentŞofer beat prins de poliţişti pe o stradă din Carei! A refuzat să sufle în etilotest
Articolul următorLiberalul Cristian Băcanu, sprijinit de Niky Scorpion la Primăria Sectorului 5