Acte de violență în centrul Sătmarului, urmate de încătușarea unei femei sub privirea a zeci de copii

Eveniment grav petrecut în această seară în centrul municipiului Satu Mare, în „Groapa lui Gyuszi”, un loc de recreere pentru copii.
Patru persoane de etnie romă, pe fondul unor neînțelegeri, și-au aruncat injurii, după care s-au luat la bătaie. Tot scandalul s-a petrecut sub privirea a zeci de copii care se jucau în acele momente în groapă. Mai mulți părinți şi copii s-au aflat în pericol, după ce unul dintre bărbații de etnie romă a încercat să arunce cu o piatră cubică către una dintre femeile rome pe care inițial a și agresat-o. Îngroziți de scenă, mai mulți părinți au sunat la poliție. Echipajul care a sosit la fața locului a fost inițial agresat verbal de către una dintre femeile rome, după care aceasta l-a lovit pe unul dintre polițişti, moment în care echipajul a trecut la imobilizarea femeii şi încătuşarea ei. Cele patru persoane au fost duse la secția de poliție.
Nu este primul incident de acest gen care se întâmplă în plin centrul municipiului Satu Mare, în „Groapa lui Gyuszi”, un loc împânzit cu copii de toate vârstele, seară de seară. Din nefericire, în intervalul orar 18,00-21,30, de luni de zile, în zonă nu patrulează niciun echipaj al poliției locale, poliției române sau jandarmeriei.
În aceeași ordine de idei, copiii sunt supuși, în ultimele săptămâni, pericolului de a se accidenta, odată cu apariția mai multor găuri în materialul compozit proaspăt instalat, deși Primăria a ”îngrădit” părțile cu probleme, dar și aceste stative sunt periculoase pentru micuții care vin să se joace aici.

Articolul precedentIstvan Kovacs arbitrează joi în preliminariile Europa League
Articolul următorVictor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, consultare cetăţenească la Negrești Oaș despre viitorul UE