A patra zi de protest la Electrolux. Muncitorii continuă greva

Pentru a patra zi consecutiv, liderii de sindicat și muncitorii de la Electrolux au ieșit la protest. Sindicaliștii i-au îndemnat pe muncitori să nu se dea bătuți și să dea dovadă de solidaritate.

Azi, o scrisoare va fi trimisă conducerii suedeze a companiei, Ambasadei Suediei în România și Cancelariei Prezidențiale a Regatului Suedez pentru a descrie solicitările muncitorilor și stadiul negocierilor. Scrisoarea va fi semnată de liderul Cartel Afla, Bogdan Hossu.

Lideri ai sindicatului Cartel Alfa din Mehedinţi, Gorj, Caraş Severin, Maramureş, sosiți de ieri la Satu Mare, i-au îndemnat pe salariați să nu se dea bătuți, să dea dovadă de solidaritate, asigurându-i că se bucură de susținerea mișcării sindicale.

Muncitorii solicită echivalentul a trei euro pe zi. Oferta care a venit din partea conducerii (1 euro/zi/muncitor), spun sindicatele, nu doar ca a fost mult mai mică, ci promite sporuri condiționate de o prezență de 100%, care ar fi însemnat că muncitorii nu putea lipsi nici măcar în timpul concediului medical.

Sorin Faur, presedintele Sindicatului Liber Samus din S.C.Electrolux S.A.

Sorin Faur, presedintele Sindicatului Liber Samus din S.C.Electrolux S.A.

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Joi, 7 martie 2019

Sindicaliștii nu exclud un marș în semn de protest, anunțat pentru zilele următoare, marș la care vor fi prezenți sindicaliști din toate colțurile țării.

Revoltați că directorul Electrolux refuză să le ofere muncitorilor 2 lei/zi, sindicaliștii Cartel Alfa au aruncat fiecare câte 2 lei, cerându-i demisia ”directorului de 2 lei”.

Vasile Dârle, liderul sătmărean al Cartel Alfa

Vasile Dârle, liderul sătmărean al Cartel Alfa

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Joi, 7 martie 2019

Articolul precedentDouă mașini au rămas înzăpezite. Au intervenit salvamontiștii
Articolul următorEchipa Perpetuum Mobile, calificată la etapa naționala de robotică First Tech Challenge