Muncitorii de la Electrolux au ieșit din nou în fața fabricii. Este a 16-a zi de grevă generală. Muncitorii greviști cer doi lei în plus la ora de muncă, ceea ce ar însemna o creștere a salariului net cu 300 de lei.

Conducerea oferă o mărire de 5% și un bonus de prezență de 150 de lei. Acordarea bonusului de prezență presupune să nu lipsești nicio zi de la muncă în luna respectivă. Nici măcar din motive medicale. Contractul colectiv de muncă la nivelul fabricii a expirat pe 31 ianuarie 2019. Mărirea pe care sindicaliștii o cer ar însemna ca un muncitor care lucrează la bandă să câștige 2.000 de lei net lunar.

Sindicaliștii Vasile Dârle și Sorin Faur au anunțat că în fondul de solidaritate, deschis săptămâna trecută, s-au strâns 20.000 de lei de la sindicatele din țară.

În ceea ce privește sesizările depuse de muncitori la ITM Satu Mare în urmă cu mai bine de o săptămână, liderii de sindicat i-au anunțat pe muncitori că ITM nu a transmis niciun răspuns până în prezent.

Săptămâna trecută, la Satu Mare s-a desfășurat un amplu marș de protest prin oraș, organizat de sindicaliștii Cartel Alfa. În urma marșului de protest, greviștii s-au ales cu o promisiune din partea prefectului Darius Filip de a încerca o nouă rundă de negocieri cu sindicaliștii, în cursul acestei săptămâni.

Până nu vor primi majorările salariale solicitate, greviștii sunt hotărâți să continuie acțiunile de protest.

Reamintim că de la începutul grevei, zeci de sindicaliști de la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” din mai multe colțuri ale țării (Maramureș, Caraș-Severin, Olt, Timiș etc) au fost prezenți aproape în fiecare zi alături de greviști pentru a fi alături de ei și pentru a-i felicita pentru curajul de care dau dovadă, încurajându-i totodată că doar uniți vor putea să-și obțină revendicările solicitate.

Articolul precedentDezastru la matematică la simularea Evaluării Naționale 2019. Doar 30,73% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5
Articolul următorA furat un portmoneu din incinta unei universități