Organizația Caritas îi invită pe toți sătmărenii dornici să facă un bine la evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele”, aflat la a XI-a ediție.

Membrii unei comunități adevărate își poartă de grijă, se sprijină reciproc, se ajută necondiționat. Suntem cu toții de acord că așa stau lucrurile, totuși, din cauza problemelor cotidiene, uităm adesea de aproapele nostru aflat în dificultate.

Scopul acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este an de an, în fiecare toamnă, tocmai să ne atragă atenția asupra faptului cât de important este să ne purtăm de grijă reciproc, să ne aducă aminte că avem puterea de a face mai bună viața semenilor noștri care se confruntă cu probleme sociale.

În cadrul acțiunii, sătmărenii devotați comunității se întâlnesc să își exprime solidaritatea prin aprinderea unei candele, sentiment ce astfel – cu atât de mulți oameni buni laolaltă – devine mai puternic. Lumina candelelor, căldura iubirii față de aproapele pătrund de fiecare dată inimile celor prezenți.

Anul acesta, Caritas va organiza evenimentul joi, 24 octombrie, de la ora 18, la Turnul Pompierilor din Satu Mare.

„Un Milion de Stele” are o tradiție de 11 ani în România. Acțiunea internațională de solidaritate a organizațiilor Caritas a fost marcată pentru prima dată în țara noastră în anul 2009, iar Caritas Dieceza Satu Mare s-a alăturat în același an inițiativei. Ideea evenimentului este însă mai veche, s-a născut cu 35 de ani în urmă, în localitatea Annecy din Franța. Inițial, acțiunea a purtat denumirea de „Zece Milioane de Stele”, și în cadrul acesteia, voluntari ai organizației Caritas au împărțit lumânări trecătorilor, colectând astfel donații. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată acțiunea la nivel național. De atunci, în tot mai multe țări europene sunt aprinse candelele solidarității în cadrul evenimentului care azi se intitulează „Un Milion de Stele”.

Sătmărenii care vor participa la acțiune vor avea posibilitatea să petreacă o după-masă plăcută într-o atmosferă specială, alături de prieteni și cunoscuți. Prin intermediul unei expoziții foto, participanții vor putea vedea momente speciale din munca de zi cu zi a angajaților organizației. Datorită Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”, Primăriei Municipiului Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare, pe durata derulării evenimentului, participanții vor avea acces gratuit în Turnul Pompierilor pentru a putea admira de la înălțime luminile orașului și ale candelelor.

Ca în fiecare an, și de această dată, zeci de voluntari din liceele sătmărene s-au implicat cu drag în organizarea evenimentului și vor oferi sprijin în derularea cu succes a acestuia.

Din donațiile colectate la fața locului, Organizația Caritas va oferi pachete de Crăciun vârstnicilor bolnavi și singuri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” din Satu Mare.

Articolul precedentSe fac angajări în domeniul bugetar
Articolul următorAccident pe DN 19. Un bărbat, fără permis, a accidentat un sătmărean care conducea regulamentar