Pentru a promova în rândul tinerilor componenta creativă a domeniului științific și tehnic, în acest an școlar Ministerul Educației Naționale a lansat o nouă provocare: Olimpiada de Creativitate Științifică. Etapa națională a Olimpiadei s-a desfășurat în perioada 15-20 iunie 2019, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.
Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare a fost reprezentat de două echipaje de elevi, la secțiunea Științe Fundamentale a Olimpiadei. La categoria Seniori, elevii Ardelean Andrei, Rîpan George și Măgureanu Andrei din clasa a XI-a au obținut Premiul al doilea, cu lucrarea ”Arie finită, perimetru infinit”. Echipajul a obținut de asemenea una dintre mențiunile acordate de Ministerul Educației Naționale, pentru cele patru secțiuni ale competiției, la categoria Seniori.
La categoria Juniori, echipajul format din Sabău-Svegler Hanna, Tar Vanessza și Mateian Andrei, din clasa a VII-a, au obținut premiul al III-lea, cu lucrarea ”Un titirez numit Pământ”. Acest echipaj a obținut și unul din cele 4 trofee acordate de OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), pentru originalitatea lucrării.
Profesorul coordonator al celor două echipaje eminesciene participante la prima ediție a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică este dr. Daly Marciuc.

Articolul precedentSe întâmplă în Satu Mare: Calul care stă într-o bucătărie
Articolul următorIa, sărbătorită la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului