Programul „Școala Siguranței Tedi” a ajuns la elevii din Satu Mare

Programul preventiv – educativ ”Școala Siguranței TEDI” este implementat la nivel național de către Inspectoratul General al Poliției Române, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și compania Maspex România, cu adresabilitate elevilor din clasa I.

În județul Satu Mare, 54 de clase din unitățile școlare sătmărene s-au înscris în acest proiect, urmând ca parcursul anului școlar 2019 să desfășoare împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare activități informative și practice pe tema siguranței elevilor.

Până în prezent, polițiștii sătmăreni din structurile prevenire, ordine publică și rutieră au desfășurat 11 sesiuni informative cu elevii din ciclul primar, ai Școlilor Gimnaziale Botiz, Doba, Odoreu,Vetiș și din cadrul Școlilor Gimnaziale din Municipiul Satu Mare: ”Avram Iancu”, ”Octavian Goga”, ”Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 10.

În cadrul sesiunilor informative au fost dezbătute temele axate pe siguranța rutieră și siguranța în mediul online, pornindu-se de la premisa că alături de familie, cadre didactice și reprezentanții Poliției Române își doresc și contribuie la siguranța celor mici atât în mediul școlar, în societate, acasă, ca participanți ai traficului rutier, cât și în mediul online.

Informații cu privire la modul în care trebuie să ne comportăm în calitate de pietoni, cum traversăm strada, cum respectăm regulile de circulație, dar și cu privire la măsurile pe care trebuie să le adoptăm atunci când ne jucăm în mediul online sau ne facem noi prieteni și socializăm online au fost aduse în prim plan de polițiștii participanți la întâlnirile cu elevii ciclului primar, scopul fiind prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Dorința celor mici de a afla cât mai multe informații despre siguranța lor, precum și interesul manifestat din partea cadrelor didactice și a părinților referitor la acest subiect constituie punctul de plecare în realizarea parteneriatului Familie – Școală – Poliția Română, eforturile comune întreprinse în acest sens contribuind la realizarea dezideratului comun: SIGURANȚA CELOR MICI , menținerea unui climat de ordine și siguranță publică prin educarea copiilor în spirit preventiv.

Articolul precedentProtest de susținere a Laurei Codruța Kovesi, în centrul municipiului Satu Mare
Articolul următorDouă proiecte ale echipei Multitouchcnme s-au calificat în finala competiției internaționale EDU-ARCTIC 2019