Membrii Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare au pornit călare spre Alba Iulia

Foto: Alin Ionuț Tulan

Consilierul judeţean Adrian Cozma şi membri ai Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare au pornit astăzi călare spre Alba Iulia.
Pornirea s-a făcut din fața Primăriei orașului Ardud, unde grupul de călăreți a fost salutat de oficialitățile locale, în frunte cu primarul Marius Ovidiu Duma.

  • ”Vă vom reprezenta cu cinste și onoare, vom duce drapelul orașului Ardud în cetatea din Alba Iulia, în Piaţa Unirii, acolo unde toți vom striga în numele celor din Ardud și din Satu Mare: Vrem să ne unim cu țara! Exact ca și acum 100 de ani. Refacem drumul Unirii exact ca acum 100 de ani când strămoşii noştri au mers exact ca şi noi, călare, cu căruţele. Probabil era mai uşor să mergem cu maşinile, dar cred că este o mică jertfă, un simbol pe care noi trebuie să îl facem acum, la acest moment important pentru naţiunea română”, a declarat Adrian Cozma.

El le-a transmis celor prezenţi ”La mulţi ani” încă de pe acum.
Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a declarat că sătmărenii se simt mândri de faptul că judeţul va fi reprezentat la Alba Iulia.

  • ”Luând în considerare că acum 100 de ani alţii ca şi voi au făcut sacrificii şi mai mari decât acesta, ne bucurăm că din Ardud, judeţul Satu Mare pleacă o echipă care să ne reprezinte şi pe noi cei care rămânem aici, la casele noastre. Vom participa şi noi la evenimentele car ele vom organiza în localităţile noastre. Ne simţim mândri pentru voi, pentru ceea ce faceţi, pentru această iniţiativă şi prin voi vom fi şi noi prezenți la Alba Iulia, unde se vor aduna românii din toate colţurile ţării”, a spus Ovidiu Duma.

Traseul acestei interesante și emoționante călătorii va trece prin Cehu Silvaniei, Hida, Gilău, Râmeți, iar în ziua de 1 Decembrie, delegația sătmăreană va ajunge la Alba Iulia spre a aduce un pios omagiu luptei și jertfei eroilor neamului românesc, pentru împlinirea visului tuturor românilor din cele patru zări.

Membrii Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare au pornit călare spre Alba Iulia

Ardud – Oras Turistic Medieval | Membrii Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare au pornit călare spre Alba Iulia

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Duminică, 25 Noiembrie 2018

Articolul precedentUn tânăr căutat de autoritățile române s-a prezentat la controlul de frontieră cu documentul altei persoane
Articolul următorDoi polițiști sătmăreni au fost sancționați pentru abateri disciplinare