Doi bărbați din Satu Mare au fost reţinuţi şi aproximativ 50.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 115.000 euro, confiscate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna Mare au reţinut doi bărbaţi din Satu Mare în timp ce încercau să transporte cu două autovehicule, 98 de baxuri cu ţigări, marfă a cărei valoare se ridica la suma de 568.000 lei.

Ieri, 19 august a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna Mare s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, colegii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Tămăşeni, judeţul Satu Mare, două autovehicule care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea mijloacelor de transport, efectuând somaţiile legale. La volanul autovehiculelor în cauză, un autoturism şi un microbuz, ambele înmatriculate în judeţul Satu Mare, se aflau doi bărbaţi, cu vârste de 37, respectiv 39 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Satu Mare.

Totodată, în interiorul ambelor autovehicule a fost descoperită o cantitate însemnată de baxuri cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestora împreună cu şoferii la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La sediul sectorului, în urma inventarierii celor 98 de baxuri cu ţigări descoperite în cele două autovehicule, s-a constatat că acestea conţin 48.540 pachete ţigări, cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 568.000 lei (115.000 euro).

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, autoturismul şi microbuzul au fost indisponibilizate la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, cei doi sătmăreni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în momentul de faţă fiind în arestul IPJ Satu Mare, urmând ca azi sa fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentSondaj INSOMAR – Klaus Iohannis, lovit în plin de scandalul legat de dosarele lui Florin Cîțu din SUA
Articolul următorAutoritățile anunță că anul școlar va începe cu prezența fizică a elevilor