Trei bărbați din județul Satu Mare au fost reținuți de procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cei trei sunt bănuiți că ar fi vândut substanțe interzise inclusiv unor elevi din orașul Carei. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității  Organizate Satu Mare, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat, luni, o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Astfel, polițiștii au surprins în flagrant delict, în municipiul Satu Mare, un bărbat, în timp ce comercializa o substanță cristalină cu efect psihoactiv 3-CMC.

„În cauză s-a reținut că, în perioada februarie – martie a.c., bănuiții au comercializat, în mod repetat, diverse cantități de substanțe cu efecte psihoactive, către consumatori, inclusiv elevi, din orașul Carei.

Ulterior acțiunii de prindere în flagrant delict, polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, în urma cărora au fost identificate mai multe doze de 3-CMC, un pistol neletal cu gaze, suspus autorizării, o armă cu aer comprimat, aproximativ 500 de alice calibrul 4,5 mm și mai multe telefoane mobile.

Trei bărbați, din județul Satu Mare, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea audierii. 

În cursul zilei de astăzi, 4 aprilie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a doi dintre bănuiți, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentPeste 430 de crescători de porci și păsări, primesc subvenții pentru bunăstarea animalelor din Campania 2022
Articolul următorReprezentanții BNS au discutat cu 3 reprezentanți ai Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților despre viitoarele modificări ce ar trebui aduse Legii sportului