Teatrul de Nord Satu Mare, în pericol de executare silită

Teatrul de Nord Satu Mare se află la un pas de a fi executat silit, după ce conducerea a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de Curtea de Apel Oradea la data de 2 mai 2018.
Este vorba despre acordarea drepturilor salariale actualizate cu rata inflației, precum și a dobânzii legale cuvenite pentru 28 de angajați ai teatrului.
Aceștia și-au cerut în instanță sporurile legale din perioadele 1 iunie 2014-31 decembrie 2014; 1 ianuarie 2015-31 decembrie 2015, 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2016; 1 ianuarie 2017-31 ianuarie 2017 și februarie 2017- 30 iunie 2017.
Teatrul de Nord a solicitat anularea somației pe motiv că niciunul dintre creditori nu a formulat nici o solicitare către teatru în sensul punerii în aplicare a deciziei civile, motiv pentru care nu există niciun refuz al instituției care să reprezinte o neconformare în sensul legii, fapt ce denotă caracterul prematur al executării silite.
De altfel, Teatrul ar fi declanșat demersurile pentru calculul și plata sumelor cuvenite creditorilor. Totodată Teatrul ar fi apelat chiar la serviciile unui expert contabil și are nevoie de timp pentru stabilirea sumelor având în vedere atât perioada semnificativă de referință cât și numărul mare al creditorilor, 28.
Teatrul a solicitat suspendarea executării silite pentru a nu afecta activitatea instituției de teatru prin intermediul unor popriri pe conturi sau prin producerea de cheltuieli care vor fi suportate de către Teatru.
Directorul Teatrului de Nord, Nagy Orban, susține că problema este în curs de rezolvare și că Primăria Satu Mare urmează să vireze sumele de bani pentru plata angajaților teatrului.

Articolul precedentBărbat condamnat pentru lovire, prins de polițiști
Articolul următorDoi bărbați, condamnați la închisoare, opriți de polițiști în Vama Petea