Un bărbat din Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT și ulterior arestat la domiciliu, pentru trafic de persoane. Concret, timp de un an, bărbatul l-a tratat ca pe un sclav pe un tânăr de 18 ani, deși inițial i-a promis o remunerație lunară în valoare de 200 de euro. Tânărul de 18 ani nu a fost singura victimă a bărbatului. 

 

 

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, marți 25 august, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit procurorilor DIICOT, în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit și supus la muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reușit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit și care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat și familia sa, după care a sesizat organele de poliție.
Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada.
De asemenea, inculpatul nu i-a permis victimei accesul la asistență medicală necesară deși cunoştea ca aceasta suferă de epilepsie şi mai mult, că avea leziuni suferite în urma loviturilor și maltratărilor l-a care a fost supus de către inculpat, care îl lovea cu diverse obiecte cum ar fi, cabluri electrice, ciocan, lopată, lanțuri, etc.
Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat).
Din cercetările efectuate în cauză s-a mai reţinut faptul că inculpatul a făcut publice imaginile cu victima – în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare – prin postarea respectivelor imagini/clipuri video în mediul online„, arată procurorii DIICOT Satu Mare.

Totodată, procurorii sătmăreni au mai descoperit că individul, în cursul anilor 2018-2019, a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, pe care l-a obligat de asemenea să muncească forțat în folosul său, în domeniul construcțiilor, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.

Bărbatul a fost dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a considerat că este suficientă măsura arestului la domiciliu.

Prin încheierea din data de 26.08.2020, Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de către procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare faţă de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.
Cauza este instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare„, mai precizează procurorii DIICOT.

Articolul precedentRecord de infectări cu SARS CoV-2 în România: 1.504! 38 de români au decedat, iar alți 492 sunt în stare gravă în ATI
Articolul următor100% TU DECIZI! Cristian Popescu Piedone, șeful de restaurant ajuns primar de sector. Nu-și asumă nimic după tragedia Colectiv