Mare atenție cui dați spre adopție animalul de care nu mai puteți avea grijă!
În Satu Mare, pe un grup de adopții pisici, administratorul a descoperit că o parte dintre cei interesați să ”adopte” pisicuțe ajung mâncare pentru șerpii crescuți de aceștia ca animale de companie.
Sărmanele patrupede sunt înghițite de vii de reptile.
Descoperirea a stârnit indignare pe internet, iar iubitorii de animale îi sfătuiesc pe cei care vor să dea spre adopție animale de companie să se intereseze cu mare atenție în ce familie vor ajunge.

Șocant este și anunțul unui proprietar de piton care scrie negru pe alb că are nevoie de pisici pentru a-și hrăni pitonul.
”Știu că dumneavoastră aveți multe pisici și mă gândesc că în felul acesta veți rezolva și dumneavoastră problema suprapopulării minigrădiniței + veți strânge bani pentru celelalte pisicuțe supraviețuitoare, iar eu îmi voi rezolva problema hrănirii/antrenării pitonului. Vă mulțumesc și aștept răspuns”, scrie un proprietar de piton. Mai mult, acesta oferă 50 de lei pe o pisicuță, însă, scrie că ”prețul este negociabil în funcție de mărimea pisicuței. De exemplu, o pisică gen Cody ar valora în jur de 80 lei”, mai scrie acesta.
Alții își ascund ”planurile” și se arată doar dornici să adopte, promițând că-i vor îngriji, însă oferă pisicile sau câinii de taie mică drept hrană șerpilor înfometați.
Este destul de greu să îi găsești pe vinovați, deși numărul cazurilor este mare, dar majoritatea tranzacțiilor au loc online. Cei mai mulți dintre proprietarii de șerpi nu sunt din județul Satu Mare.
Singurul sfat pentru cei care vor să dea spre adopție animale de companie este să se intereseze cu mare atenție în ce familie vor ajunge.

Articolul precedentPensionarii vor primi pensiile recalculate din această lună
Articolul următorLiga 3 | Unirea Tășnad, învinsă acasă de Unirea Dej