Porți Deschise la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare

Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat azi a doua ediție a evenimentului Porți Deschise-Împreună pentru Sănătate, destinat elevilor din clasele terminale din județ.
În cadrul evenimentului, desfășurat la sediul CJAS Satu Mare, au fost dezbătute, într-o atmosferă degajată și interactivă, teme de interes, specifice sistemului de asigurări sociale de sănătate cu elevii din clasele terminale de la colegiile Mihai Eminescu, Doamna Stanca, Ioan Slavici si Kolcsey Ferenc din Satu Mare.
Alături de cei peste 130 de elevi, au fost prezenți președintelele CJAS, Georgeta Pop, directorul relații contractuale, Mihaela Curta, și medicul șef Raveca Glica. Totodată, în calitate de invitați au fost prezenți medicul psihiatru Lia Ardelean și medicul ginecolog Mircea Muncean.
Cu acest prilej, elevii au aflat informații importante despre sistemul de asigurari sociale de sănătate, drepturile și obligațiile asiguraților, cardul național de sănătate și cardul european de sănătate, prezentate de directorul Relații Contractuale, Mihaela Curta.
Medicul Mircea Muncean le-a predat o lecție de educație sexuală, iar medicul psihiatru Lia Ardelean le-a vorbit elevilor, printre altele, despre dependența de substanțe interzise, preconcepțiile vizitei la psihiatru, dar și despre transformările din perioada adolescenței.