Plantă carnivoră descoperită lângă Carei

Adrian Danciu, un specialist în plante carnivore, a făcut o descoperire spectaculoasă. Aflându-se pe canalul din Berveni, acesta a observat o plantă carnivoră care se hrănește cu insecte mici și viermi.
”Lângă Carei am găsit un canal în care crește o plantă carnivoră numită Utricularia Vulgaris. Se pare că în Satu Mare nu a fost semnalată, cel puțin pe canalul pe care am fost”, este mesajul lui Adrian Danciu, postat pe pagina sa de Facebook.
Sătmăreanul Adrian Danciu, în vârstă de 28 de ani, are în plan amenajarea unei grădini botanice cu plante carnivore, chiar în curtea casei sale din comuna Pișcolt. Care ar putea găzdui cu ușurință chiar și orele de botanică ale elevilor din comună.
Ulterior, specialistul a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare.
”Am vorbit astăzi cu cei de la APM Satu Mare și cu cei de la Biodiversitate, care mi-au confirmat faptul că planta carnivoră Utricularia Vulgaris nu a mai fost semnalată pe canalul de irigații de la Berveni. Problema este că zona în sine nu este o zonă ocrotită de lege, dar planta este. Să vedem ce e de făcut… măcar un panou de informare nu cred că ar strica, având în vedere că este o plantă rară și ocrotită de lege”, a mai spus Adrian Danciu.

Articolul precedentFemeie lovită pe o trecere de pietoni din municipiul Satu Mare
Articolul următorHoț minor prins de polițiștii sătmăreni