Sute de beneficiari de ajutor social din județul Satu Mare se află acum în atenția autorităților, după ce, se pare, pe lângă ajutoarele sociale, ar mai deține câștiguri și din jocurile de noroc.

Împătimiții de păcănele sau alte astfel de jocuri care aduc bani au fost găsiți urmare a unor comunicări cu Loteria Română și societățile înregistrate în acest domeniu.

Pariorii cu ajutoare sociale vor fi obligați să dea banii înapoi.

”Beneficiarii de ajutor social joacă la păcănele, pariuri, loterie. Aceste informații noi nu le-am avut, s-au scos de către Curtea de Conturi, cu ocazia controlului Camerei de Conturi la nivel național. Au fost trimise în teritoriu suspiciunile pentru verificarea lor. Pe județ am avut peste 700 de suspiciuni, dar din care nu s-au confirmat din start, având în vedere sumele mici. Sunt undeva la 300”, a declarat directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, Tivadar Ildiko.

”Nu sunt numai jocuri de noroc, pot fi dividende sau venituri din dobânzi, ce reies din declarația 205 la ANAF, ce se depune lunar”, a mai spus aceasta.

Articolul precedentPrima tabără organizată de Cutezătorii munților pentru copiii asistați social
Articolul următorSătmăreancă găsită de poliţişti la câteva ore după ce a dispărut de acasă