Biblioteca Județeană Satu Mare organizează în perioada 2-5 aprilie o serie de acțiuni dedicate promovării lecturii în rândul copiilor.

În cursului zilei de marți, 2 aprilie, Filiala Nr. 1 și Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” au fost gazdele a zeci de copii de la grădinițele și școlile din cartierele Micro 16 și Micro 17 care, împreună cu cadrele didactice coordonatoare, au decis să serbeze „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret în bibliotecă”.

La sediul central al instituției, în Sala Multimedia, atelierul de lectură „O oră de poveste” s-a derulat într-o manieră specială, subscrisă aceluiași eveniment internațional, avându-i alături pe prichindeii din clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Săptămâna se va încheia cu o serie de sesiuni de lecturi publice, reunite sub genericul „Maratonul poveștilor”. Astfel că toți copiii, preșcolari și elevi din ciclul primar, sunt invitați vineri, 5 aprilie, în intervalul orar 09.00–13.00, la Biblioteca Județeană Satu Mare, în Sala Multimedia, să se alăture acestui eveniment.

Cadrele didactice care vor să participe cu grupuri de preșcolari și elevi, sunt rugate să sune pentru programare la numărul de telefon al instituției, 0261-711199, interior 113, Secția de împrumut pentru copii.

Este pentru al nouălea an consecutiv în care bibliotecarii sătmăreni demarează o astfel de campanie în jurul datei de 2 aprilie, declarată de către UNESCO drept Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Această sărbătoare internațională coincide cu ziua de naștere a scriitorului danez Hans Christian Andersen, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor. Basmele şi povestirile sale au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume. Vor fi amenajate expoziții tematice de carte și spații de lectură în Sala Multimedia și la Secția de împrumut pentru copii. Bibliotecarii vor beneficia de sprijinul unui grup de tineri de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, dornici să desfășoare activități de voluntariat la bibliotecă.

Articolul precedentProtestarii de la Electrolux au blocat traficul din fața fabricii. Liderul sătmărean al Cartel Alfa, încătușat
Articolul următorMinistrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, vine la Satu Mare