Azi, în jurul orei 17:10, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un garaj în care erau parcate două autoturisme.

Pentru lichidarea incendiului, la fața locului s-au deplasat 6 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Turț.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a propagat cu repeziciune, astfel că la sosirea forțelor profesioniste la locul evenimentului ardeau cu flacără  violentă: trei autoturisme, un garaj, două anexe și un adăpost de animale.

Pentru gestionarea acestui eveniment, au fost solicitați și pompierii voluntari din cadrul SVSU Halmeu cu 2 autospeciale și SVSU Livada cu o autospecială de stingere.

Echipajele de pompieri au lucrat susținut, atât pentru lichidarea focarelor, cât și pentru limitarea extinderii incendiului la două case de locuit din imediata vecinătate.

În urma evenimentului au ars: trei autoturisme, un garaj, două anexe, un adăpost de animale,o centrală de încălzire, aparatură și utilajele agricole și de construcții și alte materialelecombustibile. La momentul izbucnirii incendiului, în adăpostul pentru animale sa aflau aproximativ 200 de păsări (curcani, rațe, găini) și din nefericire, doar 50 au fost salvate de către pompieri.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător din garaj/improvizaţii la instalația electrică.

Articolul precedentIncendiu la un grajd de animale din Doba
Articolul următorNumărul persoanelor infectate cu COVID-19 în România, a depășit 11.000. În Satu Mare sunt 55