Bancnotele falsificate de 10 lei au ajuns din nou în Satu Mare! Cum pot fi recunoscute

Bancnote false de 10 lei au apărut din nou pe piața din Satu Mare. Este vorba despre bancnote realizate foarte bine, ce cu greu pot fi deosebite de cele originale. Chiar în această dimineață o astfel de bancnotă a fost descoperită de un consumator.
De exemplu, o femeie a vrut să-și plătească produsele într-un magazin alimentar și a primit rest mai multe bancnote de 10 lei, printre care una era falsă. Astfel de bancnote pot fi primite ca rest și de la alte magazine din oraș, ai căror angajați au fost și ei probabil înșelați.
Banii contrafăcuţi sunt plasaţi în special în micile unităţi comerciale, unde nu există aparatură de verificare, dar și în benzinării.
Majoritatea comercianţilor află că fost păcăliţi abia în momentul în care îşi duc încasările la bănci.
Principala diferență constă în contrastul dintre cele două vopseluri folosite la tipărirea cifrelor și literelor de pe bancnota falsificată. De asemenea, pe cei falși lipsesc cele două pensule aurite din zona transparentă. În rest, sunt realizate foarte bine toate elementele de siguranță, fiind destul de greu de diferențiat față de cele originale.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare a învins fără probleme Olimpia CSU Brașov
Articolul următorDoi careieni au abandonat drumul spre Alba Iulia, din cauza problemelor medicale