O învățătoare din județul Satu Mare a fost arestată preventiv pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, cu spray lacrimogen.
Este vorba despre Luminița F., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Satu Mare, care a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.
În cursul zilei de miercuri, 11 septembrie, a atacat cu spray lacrimogen doi elevi de la clasa pregătitoare pe motiv că ar fi fost agresată.

Elevii au fost preluați imediat de conducerea școlii și duși la dispensarul medical din localitate, după care au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad, și se află în afara oricărui pericol.

”Ieri, la ora 11.00, polițiștii Secției Poliție Rurală Tasnad au fost sesizați despre faptul ca la o școala gimnaziala din Santău, o invatatoare ar fi pulverizat cu spart iritant lacrimogen doi copii de 6, respectiv 7 ani, pe motiv ca au deranjat cursul orei. Invatatoarea a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști. In cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuziva sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei”, potrivit IPJ Satu Mare.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla, inspectorul general școlar, a precizat că i-a fost desfăcut contractul de muncă.

”Nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. I s-a desfăcut pe loc contractul de muncă”.

”Copiii sunt în afara oricărui pericol și azi au revenit la orele de curs”, a mai spus Durla, care susține că femeii ar trebui să-i fie ridicat dreptul de a mai preda vreodată.

Potrivit unui comunicat de presă remis azi de ISJ Satu Mare, învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar postul de învățătoare la clasa Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău a fost preluat, prin cumul, de un alt cadru didactic.

”Miercuri, 11 septembrie 2019, învățătoarea clasei Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău a utilizat un spray lacrimogen îndreptat către elevi cu intenția de a-i disciplina. Elevii au primit îngrijiri medicale la fața locului și la UPU Tășnad, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol. Doamna învățătoare a fost repartizată în data de 6 septembrie 2019 pe postul de la Școala Gimnazială Santău în urma rezultatului obținut la concursul organizat la nivel județean în septembrie 2019.
Poliția realizează cercetări în acest caz. S-a dispus reținerea învățătoarei pentru 24 de ore, iar procurorul de caz va decide ce se va întâmpla în continuare.
Doamnei învățătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar postul de învățătoare la clasa Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău este preluat în prezent, prin cumul, de un alt cadru didactic”, se arată în comunicat.

Articolul precedentÎncă trei trasee turistice omologate în Munții Oaș
Articolul următor320 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European