CSM Satu Mare a obținut titlul de campioană a județului la finalul ultimului meci al sezonului 2018/2019 din liga a patra a fotbalului județean sătmărean, titlul însă a fost asigurat după ce a suferit primul eşec din acest sezon, 1-2 în fața celor de la Talna Orașu Nou.

Pe o căldură sufocantă și în fața a puțin peste 100 de spectatori prezenți în tribunele bătrânului Stadion Olimpia ”Daniel Prodan”, meciul retur al finalei a început cu un super-gol marcat de Ioan Boje, la doar trei minute după startul jocului, după care a urmat o perioadă de joc fără mari ocazii de poartă, pauza de hidratare fiind cel mai important moment de la jumătatea primei reprize. În minutul 25, Rareș Nyilvan nu reușește să-l invingă pe Miclea din postura de ”singur cu portarul”, Scvarczkopf şutează peste poartă din afara careului de 16m, cinci minute mai târziu, iar cu cinci  minute înainte de pauză, Zaszlati Florin execută perfect, aproape de vinclu, o lovitură liberă din preajma carului mare și Talna intră la cabine cu un avantaj de două goluri și cu gândul de a întoarce rezultatul din tur.

Repriza secundă a început cu o dominare teritorială a jucătorilor din Orașu Nou, însă cei care au marcat au fost sătmărenii, căpitanul Gabi Cădar finalizând cu gol un contraatac rapid al CSM-ului (min. 66) și aducând o oarecare liniște atât pe teren cât și pe banca sătmărenilor. Până la finalul jocului, ambele echipe au mai avut câteva ocazii de gol însă nu s-a mai marcat, astfel că Talna a câștigat cu 2-1 și a administrat echipei pregătite de Zoli Ritli prima înfrângere a sezonului.

După ultimul fluier al arbitrului Şerban Peneghi, care a condus foarte bine jocul, ajutat de frații Kopriva, a urmat festivitatea de premiere pregătită de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Satu Mare, în frunte cu preşedintele Ştefan Szilagyi. Ambele echipe au primit din partea AJF-ului medalii, o cupă, o diplomă și câteva mingi, iar primarul municipiului Satu Mare a felicitat jucătorii ambelor echipe.

Pentru CSM Satu Mare urmează barajul de promovare în Liga 3 contra campioanei judeţului Bistriţa-Năsăud, care se stabileşte duminică, 9 iunie. Barajul se joacă în sistem tur-retur, pe 15 iunie, de la ora 18:00, la Satu Mare şi pe 22 iunie, de la ora 17:30, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Liga 4 | Finala | CSM Satu Mare 1 – 2 Talna Orașu Nou (0-2)
Marcatori: Gabriel Cădar (min. 66)/ Ioan Boje (min. 3), Zaszlati Florin (min. 40);
Arbitri: Șerban Peneghi, Kopriva Tamas, Kopriva Zsolt;
Observator: Pataki Zoltan:
CSM Satu Mare: Daniel Oșan – Vlăduț Țoca, Angelo Șimon, Raul Ritli, Flaviu Ionescu, Svarczkopf Istvan, Nyilvan Bogdan, Bogdan Faur, Gabriel Cădar (cpt.), Florin Chitaș, Nyilvan Rareș;
Rezerve: Raul Cherecheș – Robert Chifor, Vlad Maxim, Luca Tincău, Marius Doroș, Nagy Mate, Kakab Cătălin;
Antrenor: Zoltan Ritli;
Talna Orașu Nou: Daniel Miclea  – Radu Zaharia, Ioan Boje, Casian Bere, Lucian Homorozan, Zaszlati Florin, Kovacs Attila, Erdei Sandor (cpt.), Denis Filip, Marian Demian, Medve David;
Rezerve: George Botoș, Michel Fedorca, Alin Negru, Bute Janos, Denis Vașvari,Dumitru Torz, Alex Velea;
Antrenor: Lucian Homorozan;