Bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea a găzduit, în perioada 15-17 martie, etapa regională a Campionatului Național de înot pentru copii (10-11 ani), competiție la care sătmăreanul Tudor Pop a devenit triplu campion național regional.

La etapa regională au participat sportivi (fete și băieți – 10/11 ani) de la 25 de cluburi de tradiție din Timișoara, Arad, Cluj, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Bistrița, Alba Iulia, Hunedoara și Târgu Mureș.

Tudor Pop a avut o prestație excelentă și a reușit să câștige trei medalii de aur (50m spate, 50m craul și 200m craul), o medalie de argint (50m bras) și o medalie de bronz (50m fluture). De altfel, sportivul sătmărean a fost catalogat cel mai rapid și cel mai tehnic înotător al competiției, cu șanse reale la câștigarea titlului de campion național în proba de 50m craul.

Alături de Tudor, la etapa regională a Campionatului Național de înot a participat și Filip Grigoriu, care a obținut medalia de bronz la 50 fluture.

În prezent, Tudor Pop este legitimat la CSM Satu Mare și este pregătit de antrenorul Călin Mazilu, ”primii pași” spre înotul de performanță facându-i sub îndrumarea antrenorului Tatar Szabolcs.

La etapa regională de la Oradea, sportivii s-au întrecut la următoarele probe: 
Copii 10 ani:200m liber (obligatoriu), 50m liber,  50m spate, 50m bras, 50m fluture;
Copii 11 ani:200m liber și 200m mixt (obligatoriu), 50m liber, 50m spate, 50m bras, 50m fluture.

Articolul precedentEcograf cardiac doppler de 370.000 lei pentru Spitalul Judeţean
Articolul următorEvenimentul cultural Anul editorial sătmărean, la cea de-a XX-a ediție