Emanuel Gyenes conduce Clasa Malle Moto – Original și după ziua 5, rider-ul de la Autonet Motorcycle Team clasându-se pe locul 44 la finalul zilei a cincea. Etapa de joi (9 ianuarie) s-a desfășurat pe traseul Al-`Ula – Ha’il, pe o distanță de 564 kilometri, dintre care 345 km de proba specială.

La clasa Malle Moto – Original (fara asistență tehnică), Emanuel Gyenes a încheiat etapa pe locul trei, la doar două minute și 50 secunde în spatele cehului Roman Krejci, iar în clasamentul general (provizoriu) Mani este în continuare lider, cu un avans de peste 56 minute în fața francezului Florent Vayssade și cu 01H 24′ 00” în fața cehului Roman Krejci (locul 3).

La categoria marathon, Gyenes a terminat etapa a V-a pe locul 10, cu 44 minute în spatele câștigătorului, spaniolul Jaume Betriu, iar la general a urcat pe locul 9.

În etapa a V-a s-a mers din localitatea Al Ula în Ha’Il, caravana pornind către estul Arabiei Saudite. A fost o zi cu mult nisip, cu dune, stânci presărate din loc în loc și zone în care concurenții au dat de iarba cămilei (denumirea generică a ierbii din deșert care crește destul de înaltă, în formă de mănunchiuri și adună la rădăcină foarte mult nisip, care devine foarte dur).

Moto, Clasament General după 5 dintre cele 12 etape: 
1. Ricky Brabec – Monster Energy Honda Team (19h 07min 19sec);
2. Toby Price – Red Bull KTM Factory Team (+09min 06sec);
3. Kevin Benavides – Monster Energy Honda Team (+11min 32sec);
37. Emanuel Gyenes – Autonet Motorcycle Team (+4h 40min 36sec);
Malle Moto – Original, Clasament general după 5 dintre cele 12 etape:
1. Emanuel Gyenes – Autonet Motorcycle Team (23h 47min 55sec);
2. Florent Vayssade – Team Vayssade Florent (+56min 28sec);
3. Roman Krejci – Ivar CS Team (+1h 24min 00sec);

Vineri, 10 ianuarie, se va concura în ultima etapă (Ha’il – Riyadh, 477km cu 353 km de probă specială) dinaintea zilei de odihnă din capitala Riyadh. Va fi o etapă 100% de nisip, unde cei care au concurat în Sahara vor fi net avantajați.

  • ”Ziua a patra a fost foarte lungă. Dimineață, pe la ora 6:38, am luat startul din bivoac, am avut 123 de km de legătură. A fost foarte frig astăzi dimineață. A urmat o probă specială de 450 de km cu foarte multă piatră. Am mers destul de bine în primii 60 de km, apoi am avut probleme cu un Quad care a stat în fața mea. Mi-au trebuit 60 de km până am reușit să îl depășesc, iar după aceea am avut un ritm bun, am putut să merg în ritmul meu și totul a fost ok. Întru-un loc am pierdut puțin timp, trei-patru minute, dar din păcate navigația este foarte grea aici în Arabia Saudită, sunt locuri foarte întinse unde foarte greu navighezi, dar la final a fost o zi bună. Am făcut și eu prima căzătură în acest Dakar, fără să se întâmple nimic grav și am putut să continui cursa fără probleme”, a declarat Mani Gyenes la finalul zilei a patra.
Articolul precedentVânătoarea de vitezomani continuă în județul Satu Mare. Polițiștii au aplicat peste 60 de amenzi
Articolul următorAPIA: Fermierii pot depune până la finalul lunii ianuarie cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru motorină