Baschet | CSM Satu Mare învinsă la Brașov de sătmăreanca Flavia Ferenczi

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au jucat vineri seară primul meci din acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin în deplasare, la Brașov, și au înregistrat și prima înfrângere…

Olimpia CSU Brașov a câștigat la o diferență de șase puncte (80-74), sătmăreanca Flavia Ferenczi fiind cea mai bună marcatoare a partidei, o treime dintre punctele gazdelor fiind marcate de jucătoarea care nu a fost dorită la CSM Satu Mare de antrenorul Dobă.

De altfel, înaintea partidei, managerul secției de baschet de la CSM Satu Mare se lăuda că, față de sezonul trecut, echipa are în acest sezon ”o bancă mai lungă şi un plus de valoare”, iar aceste atuuri ar trebui să aducă victoria la Brașov, însă Olimpia, cu doar șapte jucătoare, dintre  care cinci au fost pe parchet aproape toată durata partidei (Ferenczi – 40 min., Pesovici – 40 min., Arsenic – 38:01 min., Podar – 38:56 min., Bartee – 37:46 min.), a demonstrat că este nevoie în primul rând de dorință și implicare pentru a câștiga un meci.

În meciul de la Brașov, antrenorul Dobă a folosit zece jucătoare, vineri seară debutând pentru CSM Satu Mare și Promise Amukamara, însă fără realizări deosebite, pe parcursul celor 25 minute jucătoarea nigeriancă ratând toate cele cinci aruncări de 2 puncte și reușind o singură aruncare de trei puncte din cele trei încercări.
Jucătoarele pregătite de Dan Calancea au început bine jocul din Sala Sporturilor ”DP Colibași” și un avut un avantaj de zece puncte la finalul primului sfert, 23-13, sfertul secund a fost cel mai echilibrat și s-a încheiat la egalitate (20-20), astfel că scorul pauzei mari a fost 43-33.

În sfertul trei, sătmărencele au reușit să revină pe tabelă și să recupereze diferența de zece puncte, Andreea Olah reușind trei coșuri consecutive din spatele semicercului pe finalul sfertului. Ultima parte a jocului a pornit de la scorul de 59-59, cele două echipe au mers ”cap la cap” până la intrarea în ultimele cinci minute de joc, atunci când brașovencele s-au distanțat din nou, scor 71-65 și au gestionat bine finalul de meci, reușind să se impună cu scorul de 80-74.

CSM Satu Mare va juca următorul meci sâmbătă, 20 octombrie, în Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare contra celor de la Universitatea Cluj.

LNBF | Etapa 2 | Olimpia CSU Brașov 80 – 74 CSM Satu Mare (23 – 13, 20 – 20, 16 – 26, 21 – 15)
Sala: D.P. Colibași (Brașov);
Arbitri: Ionuț Moraru, Răzvan Opriş, Bedir Sefer;
Comisar: Mihai Caraion;
Olimpia CSU Brașov: Ferenczi 25 puncte, Arsenic 18 puncte, Pesovic 16 puncte, Bartee 14 puncte, Podar 7 puncte, Al Ash Hab, Wartehn;
Antrenor: Dan Calancea;
CSM Satu Mare: Denson 21 puncte, Lloyd 19 puncte, Olah (Orosz) 14 puncte, Tavic 6 puncte, Mandache 6 puncte, Amukamara 3 puncte, Baltic 3 puncte, Huţanu 2 puncte, Pane, Kadar;
Antrenor: Marius Dobă.

Rezultate LNBF, etapa 2: 
Grupa A:
Olimpia CSU Braşov 80 – 74 CSM Satu Mare
FCC ICIM Arad – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe (sâmbătă, ora 18:00)
CSM Târgovişte – CS Universitatea Cluj (6 noiembrie)

Grupa B:
CS Rapid București– CSM Tg. Mureş (sâmbătă, ora 15:00)
KSE Tg. Secuiesc – Phoenix Constanţa (sâmbătă, ora 17:00)
CS Agronomia Bucureşti – CSM Alexandria (duminică, ora 17:00)
CSM Oradea stă.

Articolul precedentVrei o carieră în Poliție? Recrutări la Satu Mare
Articolul următorUn angajat al Poliţiei de Frontieră s-a sinucis la Vama Petea