Zsofia Kato, bronz la Campionatul Naţional de spadă

Astăzi, în Sala Ana Pascu din Bucureşti s-a desfășurat Campionatul Naţional 2019 – cadeţi, la spadă feminin, individual. Județul Satu Mare este reprezentat la această competiție de sportivele de la CS Satu Mare, iar la finalul primei zile a CN – cadeți, Zsofia Kato a obținut medalia de bronz.

Sătmăreanca a trecut în primul tur, 15-14, de Andreea Niculai (CSS1 Constanța), pe tabloul de opt a trecut cu scorul de 15-9 de Ana Maria Melintescu (CS Dinamo), iar în semifinale a pierdut, la limită, 14-15, în fața Biancăi Moroianu, de la CSA Steaua.

Titlul de campioană națională a fost câștigat de reprezentanta clubului CSA Steaua Bucureşti, Cristina Constantinescu, care a învins-o în marea finală pe colega sa de club, Bianca Moroianucu cu scorul de 15-13. Bronzul fost împărțit de Zsofia Kato (CS Satu Mare) și Diana Zota (CS Dinamo București).
Clasamentul a fost completat în top 8 de către Renata Axinte (ACS Stesial) – locul 5, Irina Stan (CSA Steaua) – locul 6, Eda Petrache (CSA Steaua) – locul 7 și Ana Maria Melintescu (CS Dinamo) – locul 8.

Celelalte sportive de la CS Satu Mare s-au clasat pe următoarele locuri: Lavinia Toma (20), Ziman Krisztina (30), Maria Crăciun (41),
Luni sunt programate întrecerile pe echipe, iar CS Satu Mare (Zsofia Kato, Lavinia Toma, Ziman Krisztina, Maria Crăciun) va intra în competiție direct pe tabloul