În județul Satu Mare au avut loc azi o serie de manifestări, de Ziua Culturii Naționale. În fiecare an, pe 15 ianuarie îl omagiem pe cel mai mare poet român, Mihai Eminescu, și totodată marcăm Ziua Culturii Naționale.

Directorul Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, au participat la manifestările prilejuite de Ziua Culturii Naționale, organizate în această după-amiază la bustul poetului Mihai Eminescu amplasat în fața Colegiului care poartă numele ”poetului nepereche”, pentru a-i aduce un omagiu, la împlinirea a 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei româneşti.

Cei prezenți au depus câte o jerbă de flori atât la bustul poetului Mihai Eminescu amplasat în fața Colegiului, precum și la Monumentul Limbii Române amplasat în curtea Muzeului de Artă.

Ziua Culturii Naționale s-a încheiat la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti”, unde a avut loc cea de-a VII-a ediție a Concursului Județean de Recitare și Interpretare ”Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu…”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Articolul precedentȘofer fără permis prins de polițiști în trafic, în județul Satu Mare
Articolul următorSituație de urgență la Sala de Sport din Racșa